söndag 1 december 2013

Ytterligare en milstolpe

I torsdags den 28:e november fick vi äntligen, efter en del strul, iväg första omgången papper till Barnens vänner. Nu hoppas vi att allt kom med och blev rätt och väntar med spänning på instruktioner inför nästa steg som jag tror består av översättning och notarisering av dessa dokument samt iordningställande av en fotobok som ska skickas till Taiwan som en presentation av oss och vårt hem för barnets biologiska familj. I Taiwan får nämligen de biologiska föräldrarna eller andra släktingar vara med och välja adoptivföräldrar. Det tycker vi känns bra. Vi tror att det ska ta ca 2 veckor innan vi hör något från BV

Just nu känns det mesta rörande adoption och familjebildning positivt. Hela den här proceduren har ju verkligen sina toppar och dalar och nu är det en topp trots krångel med en del papper och en inte så hjälpsam utredare. Nu känns det som om vi verkligen kommer bli föräldrar även om vi inte vet när eller till vem än. 

Det här gör också att det är mycket lättare att glädjas med andra som är på väg att få barn. Den här veckan har jag till exempel fått veta att två av mina nära manliga kollegor väntar tillökning till våren och istället för den blandade känslan av glädje med ett styng sorg och avundsjuka känner jag nu ren och skär glädje för deras skull. Det är så skönt att känna såhär igen! Hoppas att det håller i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar